torsdag den 8. januar 2015

Boa Vista!


Som i ved var vi på ferie fra d. 22. dec - 29.dec. Turen gik til Boa Vista, som er en del af øgruppen Kap Verde. For jer som ikke ved det, ligger det ud for vest Afrikas kyst. 


Flyveturen derned tog omkring syv timer derned og ni timer hjem. Der bor omkring 13.000 mennesker på Boa Vista,og øen er på størrelse med Bornholm. Indbyggertallet er ikke stort i forholden til de 20.000 geder der lever vildt på øen. Der lever også køer og æsler frit på øen. Det lærte vi på den hårde måde, da vi var ved at køre en ko ned på vej til hotellet første dag.

Vi boede på hotel Royal Decameron, som lå ca. 10 km fra hovedbyen Sal Rei. Vi fik en lille lejlighed, med den mest fantastiske udsigt. Vi havde også to dobbelt senge,hvorfor aner jeg ikke.

Hotellet var all inclusive, og havde tre restauranter tilknyttet samt tre barer. Vi spiste mest på buffetrestauranten Praia Blu. Der var meget lækkert mad, og personalet var gode til at variere retterne fra dag til dag. Jeg kan uden tvivl sige at der var mad til alle om man var vegetar, glad for fisk eller bare lidt kræsen. Hos børnebuffeten var der altid pizza, calzone og forskellige pastaretter. Generelt er det ikke forkert at sige at, maden var inspireret af det italienske køkken. Men vi fik også smagt retter fra det kapverdiske køkken, som ofte består af mad med bønner. Der var også altid salatbar og dessertbuffet :D Hver morgen blev vi forkælet med bl.a. pandekager, frisk frugt og æg. Det savner jeg ;)Vi boede på den øverste etage i det gule hus. 
I kan se vores turkise badehåndklæde på altanen.
Hotellet.

En enkelt aften besøgte vi deres gourmet restaurant La Tortuga. Desværre blev jeg lidt skuffet over maden her. Barerne leverer meget stærke drinks, det skal man nok passe lidt på med, medmindre man gerne vil have en brandert på, så er det rigtig fint :)

Der er mange forskellige aktiviteter på hotellet. Der bliver undervist i vandgymnastik, bueskydning, dans osv. For børnene er der en kids club, som hver aften optrådte for resten af hotellet, det var virkeligt sødt og det så ud som børnene hyggede sig med hinanden.


Hver aften var der desuden show på hotellet. Det skiftedes mellem at være professionelle dansere, og andet forskellig underholdning. Skal man til dette hotel, bør man helt sikkert se de professionelle dansere. Jeg har officielt ikke har rytme i kroppen længere. De er virkelig dygtige! Vi så et danse show, med traditionelle danse fra hver af de kapverdiske øer. Det var fedt at se mere til den kapverdiske kultur på den måde. 


Massevis af vilde geder udenfor hotellet!

Hotellet lå lige ned til stranden. Boa Vista er meget kendt for deres strande, og ikke mindst bølger. Vi gik lange ture ved stranden, og fik samlet fine muslinger. Vi var også ude at bade flere gange i bølgerne, som er meget høje. Er man ikke til saltvand i øjnene og sand mærkelige steder, vil jeg nok anbefale poolen. Der er to pool områder på hotellet. En stillepool, og et andet område hvor der bliver spillet højt musik. Det er også her næsten alle aktiviteter foregår.
Michael :)
 Min svigerinde, Maria og jeg :)Under vores ferie var vi på to ture. Den ene tur gik til hovedbyen Sal Rei juleaften, hvor vi var et par timer. Der er lidt slum i byen. Lokalbefolkningen er gode til at guide til seværdigheder, der går forbi deres egne butikker :) Der er generelt mange gadesælgere, så flere i timer i byen ville blive udmattende. Byen har dog stadig en virkelig smuk kystlinie. Det er muligt at få souvenirs pruttet ned til det halve inde i byen, i forhold til priserne på ting i hotellets butik.Sal Rei.

Sal Rei.

Hele familien Pedersen ved en bar.
Nogle af de masker man kunne købe, dette 
billede er dog taget i en anden by. 

2. Juledag var vi på tur for at se den nordlige del af øen. Her så vi nogle af de mindre byer på øen og et skibsvrag der var stødt på grund på stranden Santa Maria. Skibet var et fragtskib, og stødte på grund i 1968, og er blevet mere og mere rusten lige siden. Skibsvraget er en af øens største seværdigheder.


 Her ses det tørre ørkenlandskab.


Smukke, farverige huse i en mindre by.

Michael og jeg :)Vraget ved Santa Maria.

Alt i alt var det en dejlig ferie med en masse afslapning. Jeg kunne sagtens finde på at besøge Kap Verde igen, men jeg ved ikke om det bliver på den samme ø. Jeg har ofte set rejser til Kap Verde under afbestillingsrejser, så jeg tror sagtens en budget ferie kan lade sig gøre til dette ferie paradis.See U later, Decorator!


Camilla


Ingen kommentarer:

Send en kommentar