torsdag den 19. december 2013

Interview: pernilleE!


Dagens interview omhandler Pernille Egetoft, som studerer illustration på Designskolen i Kolding. Kigger man hendes butik blog i gennem, kan man se at hun har eksperimenteret med lidt forskellige stilarter. Man kan blandt andet finde illustrationer inspireret af arkitektur, men også en række illustrationer med overnaturlige væsener præget af naivitet og humor. Illustrationerne rækker ud til en stor befolkningsgruppe, idet der umiddelbart vil være en illustration til enhver personlighed. 
Vil du også se mere til Pernilles streger, så læs endelig videre :) Huse


Beskriv dig selv ( navn, alder, uddannelse osv).

- Mit navn er Pernille. Jeg er 26 år og er den ældste i en søskendeflok på fem. Jeg går på Designskolen Kolding, hvor jeg studerer visuel kommunikation (illustration) på 5.år. 


Hvad inspirerer dig i hverdagen?

- Jeg bliver inspireret af alle mulige ting; en sang i radioen, et menneske i toget, et bestemt ord i en tilfældig bog, en video på nettet, en lillesøsters idé, en fin film i fjernsynet eller noget helt syvende. Hvis jeg skulle sige én ting der inspirerer mig i hverdagen, så må det ganske enkelt være hverdagen. Jeg kan godt lide at zoome lidt ind og fokusere på de små ting. 


Hvor vil du selv placere dine værker stilmæssigt?

- De fleste af mine værker er enkle, humoristiske og lidt naive hverdagsskildringer. Jeg kombinerer ofte ord og billede og synes der sker noget fint netop i det møde. Jeg har oplevet at mange griner når de ser mine værker og læser mine tekster, og det kan enten være fordi de kender det jeg skriver om, eller fordi de synes jeg er helt fjollet -for mig er det underordnet hvorfor de griner, det vigtigste er at de griner.Eos


Hvad har inspireret dig til udviklingen af dine værker?

- "Jeg tror at udviklingen af mine værker er sket i takt med at jeg har udviklet mig som menneske. Det lyder lidt mere højtideligt end det er, men jeg tænker at det er meget naturligt. For 10 år siden syntes jeg f.eks. at det sejeste at tegne var tango-dansende kvinder med store hoveder. I dag er det andre motiver der interesserer mig, og det tror jeg nu er meget godt."


Jeg er specielt vild med illustrationerne "Knosos" og "Flying bird". Hvad er historierne bag disse værker?

- “Knosos” er faktisk en del af en skole-opgave jeg lavede da jeg var på udveksling i Paris sidste efterår. Vi skulle illustrere noget fra Louvre-museet og jeg valgte at dykke ned i den græske mytologi. I myten om Knosos bliver Knosos advaret om at en af hans sønner vil styrte ham, så i frustration vælger han at sluge alle sine børn. Lidt dumt, hvis du spørger mig. Jeg har forresten lige googlet mig frem til at Knosos i virkeligheden hedder Kronos (ups), så det er altså dét tegningen hedder nu.

“Flying bird” er en anden skole-opgave. Det var var det første rigtige illustrations-projekt jeg lavede. Jeg illustrerede et uddrag af en roman som handler om en pige der forvandles til en fugl. Jeg tror jeg valgte fortællingen, fordi jeg altid har haft noget med fugle.KnososFlying bird


Hvem er din yndlingsdesigner eller kunstner?

- Pueha, den var værre. Jeg tror ikke jeg har én yndlings, men jeg er inspireret af f.eks. ; David Shrigley, Oliver Jeffers, Mie Olise Kjærgaard, Ruth Crone Foster, Anika Lori, Evren Tekinoktay, Tal R, Andrea Wan, Confettisystem, Haervaerk, Kasper Eistrup og Lisen Adbåge. -også selvom mange af dem laver noget helt andet end det jeg gør.


Hvad er planerne for fremtiden?

- Hvis alt går efter planen, er jeg færdiguddannet til sommer og kan kalde mig Cand. Des. Det er ret vildt, synes jeg. 
Jeg ved ikke helt hvad planen er derefter. At holde en lang sommerferie, i hvert fald. Og så er min drøm jo i vireligheden at få lov til at leve af at tegne, men man ved jo aldrig hvad den der fremtid bringer…Århus


Mange tak til Pernille for at have lyst til at medvirke i denne uges interview. Hvis i synes godt om det udsnit af illustrationer jeg har vist, så se meget mere på hendes butik blog. Desuden kan i følge hendes blog lige her :) 


See U later, Decorator!

Camilla

Ingen kommentarer:

Send en kommentar